ASSORTIMENT – Olijven, Kruiden & Specerijen

OLIJVEN

Kalamata

De grote Griekse zwarte olijven.

Lucques Verts

Groene, knapperige, jonge olijfjes uit de Languedoc-Rousillonstreek.

Provence

Gekonfijte en gekruide zwarte olijven uit de Provence.

Taggiasca

Kleine, zoete Taggiasca-olijfjes zonder pit op olie.

Petit Noirs

Kleine, pittige olijfjes uit Zuid-Frankrijk.

Gaeta

Volrijpe olijven uit Italië met een dun, donkerrood velletje, bijna wijnachtig van smaak.

Ybarra

Ansjovisolijven uit een blikje, het beste om koud te serveren bij de borrel.

specerijen-1
olijven

KRUIDEN EN SPECERIJEN

Saffraan

Topkwaliteit saffraan uit Griekenland. Een fantastische smaakmaker in risotto, visgerechten, soep en stoofschotels.

Oregano en chilipepers

Uitstekende gedroogde biologische oregano en chilipepers uit Sicilië.

Santo Domingo Pimentòn de la Vera

Het allerbeste gerookte paprikapoeder uit Spanje komt in twee smaken: dulce is de zachte variant, picante is de scherpe pittige smaakmaker.

Zout

De Oliewinkel heeft verschillende soorten zout in het assortiment, waaronder grof Himalayazout, zeewierzout, algenzout en fleur de sel uit het plaatsje Guérande aan de Franse Atlantische kust.
Ook het befaamde Maldon-zout uit Engeland staat bij ons in de schappen. Het is puur zout, zonder toevoegingen en bestaat uit prachtige flinterdunne vlokken.