ASSORTIMENT – AZIJN

Balsamico Extra Vecchio

Deze azijn is meer dan drie jaar op eikenhouten vaten gelagerd, waardoor en zachte smaak is ontstaan. Lekker bij Italiaanse antipasti, gestoofde radicchio maar ook heerlijk door de sla.

Balsamico Maturato

Deze balsamicoazijn is ingekookt. Hierdoor is een dikke, geconcentreerde, wat stroperige balsamico ontstaan. Lekker bij kaas, rood fruit of in de sla.

Balsamico Mosto

Een balsamico bereidt uit 100% druivenmost. De azijn is minstens acht jaar gelagerd volgens het soleraproces, waardoor de smaak intenser en dieper wordt.

Balsamico Bianco Extra Vecchio

Een witte balsamicoazijn, die fris en tegelijk complex smaakt vanwege de jaren van lagering.

Balsamico Antiqua

Een simpele balsamico die is bedoeld om royaal te gebruiken in marinades, stoofvlees of in de jus. Andere tip: zilveruitjes ingemaakt in balsamico!

Balsamico Bianco

Een balsamico van niet-ingekookt druivensap met witte wijnazijn. Het is een witte lichte fris-zoete azijn die de sla niet kleurt en heerlijk smaakt.

Balsamico Vetus

Aceto balsamico van het huis Vetus in Modena. Deze azijn is acht jaar gerijpt. Een fluwelen zoetzure en wat stroperige balsamico gemaakt van ongegist druivenmost.

Sherryazijn

Frisse azijn gemaakt van sherry, met een hout- en notensmaak. Erg lekker in een vinaigrette met Spaanse olijfolie en onmisbaar in gazpacho.

PX sherryazijn

Gemaakt met Pedro Ximenez sherry met de smaak van rozijnen en karamel.

Zweigelt-azijn

Een zachte rode wijnazijn uit Oostenrijk, lekker in een vinaigrette of marinade.

Aceto Divino Barollo

Azijn gemaakt van een fantastische Italiaanse wijn, even diep en vol als de wijn zelf.

Vinagre de vino Crianza Ybarra

Spaanse rode wijnazijn, gerijpt in eiken vaten en met een sherryachtige smaak.

Vinagre de Moscatel

Spaanse wijnazijn van muskaatdruiven. De smaak is fris en zoetig en daarom lekker als je niet zo van zuur houdt.

Champagne-azijn

Witte, frisse wijnazijn uit de Champagnestreek.

GrĂ¼ner Veltliner-azijn

Wijnazijn gemaakt van de bekende Oostenrijkse wijn, met een bloemige maar tegelijk niet zoete smaak.

Wijnazijn Mengazolli (wit/rood)

Een goede, simpele Italiaanse azijn, in rood en wit. Perfect om mee te koken.

deoliewinkel-azijn